{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

In Memories. [[ F I M w/ them. ]]
Tuesday, 20 June 2017 | 23:59 | 0 comments

Assalammualaikum & Hi guys.




Two years and half.....







Berakhirlah sudah dua tahun setengah yang bermula pada bulan april 2015 yang lalu.





Aku dah habis belajar akhirnya. Tunggu nak konvo je sekarang. Can't wait actually but something is bothering me.
Hahahaha, aku baru sedar, untuk last sem ni aku takda kenangan apa2 pun dengan budak2 bilik merangkap kawan2 aku. Hm.

Hahahahaha, tiba2 teringat dari mula sampailah last day aku dekat kj haritu. Banyak dah 6 orang dari kitorang ni lalui... Banyak sangat sebenarnya. Perang dingin, pemulauan, kutuk mengutuk, kata mengata orang, gosip, nangis, gelak ketawa, bersatu sebagai kawan, semua dah.. Hahaha.. alhamdulillah laa tabah lagi rupanya kitorang ni. 

Dengan kesempatan ni, aku nak tulis untuk sorang2 dekat blog aku ni. Even if diorang tak dapat baca sekalipun, aku tetap nak tulis ni ikhlas untuk setiap sorang dari lubuk hati aku. Haha, so sorry if entry kali ni panjang dear readers.

Ok, kita ikut turutan nama deh.. haha, memula start dengan minah..

To Aminah Shahirah binti Bokori,..
          Hahaha, walaupun kau paling tua.. nak kata aku rapat dengan kau tu rasanya tak kan?? biasa2 je kowt, kan? hehe, kau paling rapat dengan hana. Untuk aku, kau ialah kawan yang baik.. hehe, aku suka bercerita dekat kau minah.. haha, aku pun suka dengar cerita2 kau... waktu kita habiskan takdalah banyak sangat, tapi aku rasa setiap kali kita tukar2 cerita tu jela memori aku paling berharga dengan kau minah. Kau tak pernah datang kedah lagi kan? hm, nanti kalau panjang umur ke, datang2 kedah tu bagitau laa aku.. tu pun kalau tak lost contact ok? Rindu kau sebenarnya. Rindu nak reka2 cerita untuk kau terhibur. Hidup baik2 tau. Jangan menggedik sangatlah perempuan! haha.. Sorrylah tak dapat luangkan banyak masa dengan kau. 

To Norhidayah binti Sharom,..
          Pemikiran dan perwatakkan kadang2 macam orang dewasa. Itu yang aku akan rindu pasal kau dayah. Haaaa! dengan roti boom. Kau suka makan roti boom, lepastu banyak tak makan makanan yang kitorg makan.. haha... Aku sentiasa doakan kau sentiasa tabah dayah. Tak kiralah ujian kau macam mana pun. Hm, rasanya sekarang aku dah faham perasaan kau. Perasaan kau yang dulu tersepit. Hahaha, akhirnya terkena batang hidung sendiri.  Urm.. Semoga nanti kau dapat apa yang dambakan sangat dalam hidup dan terlepas dari sebarang masalah yang akan jatuhkan kau. Hidup dengan happy dayah.. Sorrylah aku susahkan kau ke apa2 selama ni.

To Nuraisyah binti Pahdin,..
         Walaupun kita tak rapat, banyak bertekak, tengang urat, kata mengata semua, dan aku tau aku banyak sakitkan hati hang, tapi terima kasih. Hahaha.. Terima kasih sebab sudi layan aku walaupun taknak sebenarnya. Sudi anggap aku kawan walaupun kadang2 layanan aku dekat hang sama je teruk dengan perangai aku. Ouh, terima kasih sebab bagitau A pasal perasaan aku.. walaupun aku taknak sebenarnya dia tau.. tapi hg diam2 habaq. Terima kasih sebab nak aku bahagia dan cuba protect aku dulu dari sesiapa sakiti aku. Hm, sorrylah sebab selalu mengidam masak lemak cili padi hang.. haha.. Semoga hang pun jumpa kebahagiaan hg yang takkan berikan hati kecik hang kekecewaan.. Semoga hang tak payah lalui apa yang kami2 lalui dalam hubungan.

To Nur Amira Fathihah binti Roziham,..
          heii! meya amira idora... hahaha, yang paling comel antara semua.. terima kasih sebab sudi luahkan perasaan kau dekat aku walaupun aku tak banyak membantu kau. Aku harap kau lebih tabah dalam membuat keputusan and believe in your decision. Terima kasih sebab selalu happykan suasana sekeliling kawan2 kita.. haha, semoga kau happy dengan setiap keputusan kau buat. Jangan pernah rasa terpaksa dalam apa2 pun. Jangan asyik nak jaga hati orang sampai hati sendiri terabai tau. Sorry kalau ada bebankan kau dengan apa2 masalah aku ke, perangai aku ke..weyh! jaga perangai.. hehe, kekalkan gila ok :*

Lastly, to Nur Farah Hana binti Mohd. Radzi,..
          Hm.. orang yang paling banyak aku susahkan.. haha, Aku rasa akulah paling banyak susahkan kau hana.. dengan perangai aku. Dengan emosi aku lagi. Hm.. Minta maaf sangat2 hana. Sungguh ni.. Dari awal sem.. sampailah nak food fest dengan time food fest. Mesti penat kan? penat layan kerenah aku yang suka mengarah, tak suka ngaku salah, emosi tak stabil. Hahaha, kesian kan kau? sebab dapat kawan macam aku. Hm, sekurangnya sekarang kuranglah beban kau nak menghadap aku..haha, Terima kasih untuk selama ni tau. Kau sempurna dalam setiap benda yang aku kekurangan dan itu dah bantu aku untuk hidup dengan teratur dekat kj selama 2 tahun ni.


Sebenarnya, heart breaking sangat. Sumpah heart breaking bila kena berpisah jauh ni. Nilah tajuk yang kita lari2 dari bercakap sepanjang last sem kan? Sedih sangat rupanya.. Haritu masa aku nak balik, kan korang tido.. tah laa.. berat hati.. so aku nangis sorg2 sebelum balik sebab aku faham apa perasaan hana masa nak tinggalkan kita. Aku mintak maaf kawan2. Kalau selama 2tahun setengah ni, banyak benda sakitkan hati korang. Buat korang menyampah, terutamanya last sem ni. Hm..

Aku tau korang banyak berjauhan dari aku, tapi terima kasih.. terima kasih sebab masih kisah. Masih peduli pasal aku walaupun benda tu korang tak suka. Terima kasih jugak untuk 2tahun setengah kita.



Gambar terakhir kita kawan2. Terima kasih.. Bagi sesuatu untuk di kenang.. haha.. nanti aku nak cuci.. Sorry susahkan korang selama 2tahun setengah ni. 

"setiap pertemuan pasti ada perpisahan"

So mungkin sampai sini jela jalan cerita kita sama2. Lepas ni masing2 ada hala tuju. Hm, semoga korang semua still bersama di masa akan datang. Hiduplah baik2 kawan2. Hiduplah dengan bahagia T_T


Have A Good Life In The Future... friends...





The Blue Sky Tag
Saturday, 3 June 2017 | 22:28 | 3 comments

hi and assalammualaikum to all peeps!

Hahaha, sorry to readers sekalian sebab baru sekarang nak update lagi entry baru. Ni update pun sebab bosan dan rupanya kena tag lah.. hahaha... saya telahpun ditag oleh dua orang gadis manis iaitu, Syilah dengan Eyqin.. btw, you guys should check out these girls blog.. so nice! better than mine, that's for sure.. hehe..just click the link at their name's.
So, taknak panjang2.. harini pun dah masuk seminggu berpuasa, btw.. Selamat Menyambut Ramadhan Al- Mubarak untuk semua saudara Islam ku. Semoga ramadhan tahun ni dirahmati..
And, sorry guy.. banner utk blue sky tag ni tak dapat di handmade laa.. haha.. busy assignment and final is around the corner. T^T so ini je mampu.. haha..

Now! let's get to the point...


RULES:

- Thank the person who tagged you (thanks to d' lovely SYILAH and EYQIN)
- Answer their 11 questions (sorry if my answers are just messing with you guys XD)
- Tag 11 people (be ready~ muahahaha)
- Give them 11 questions to answer (goodluck!)

First who tag me was:-
Syilah....

Her questions was:-

1. Apa yang membuatkan tercetusnya idea untuk adakan blog dan apa rahsia di sebalik nama blog korang itu?
-idea tu saja2 je sebenarnya. Sekadar untuk luahan perasaan. Nama tu sebenarnya pakai hentam saja~~ 

2. Belajar di mana sekarang dan dalam course apa?
-dca (diploma in culinary arts) dan dekat FIM. Boleh search fim tu dekat mana XD sebab dah nak grad ni.. ahhahaha.. 

3. Movie latest yang korang dah tengok and cadangkan movie apa yang patut Syilah tengok?
-baby boss... download! sumpah seronok.. pirates of the caribean of course la best.. so itu wajib...muahahaha

4. Macam mana nak hadapi masalah dalam hidup dan masalah itu terbawa sampai ke tempat kerja/sekolah/universiti/kolej?
-kalau boleh, cuba selesaikan.. kalau tak mampu, cari seseorang yang mampu tolong..last solution is just redha~ tawakal~ muahaha..

5. Perkara yang tidak dapat dilupakan sehingga kini?
-accident. Jatuh moto. ^_^' hehe.. masa tu semua rasa gelap.. tapi rupanya tertutup mata.. ingatkan bakal arwah dah masa otw pegi sekolah tu.. hahaha..

6. Berapa negeri di Malaysia sudah korang travel?
-yang penting, dah lebih dari 1 la.. haha.. ok, yang belum travel Sabah, Sarawak, Johor, Terengganu dengan Kelantan je.. so yang lain dah~~

7. Barang yang paling disukai dan sayang?
-bantal buat tido tu kesayangan.. haha.. dengan jam baby-g sempena birthday yang ke-19..hahaha..fav sebab ayah belikan..muhahaha..

8. Jumlah gaji pertama yang diperoleh dan buat apa dengan gaji pertama itu?
-rm35 XD hahaha.. habiskan dekat topup dengan minyak moto.

9. Minat baca novel? Novel apa yang paling best setakat ini?
-minat tu ada bila mood sampailah.. mood kalau keluar berlayar.. sampai ke sudah tak membacanya.. haha.. suka baca Aifa Batrisya punya novel.. "duda terlajak laris", "meh sandar pada aku" dengan "my dear mr. dimples"

10. Universiti dalam Malaysia atau luar negara yang terbaik? Mengapa?
-entah laa.. no komen.. haha.. XD

11. Apa kekurangan blog Syilah yang perlu diperbaiki? 
-kekurangan tu tak nampaklah sangat..actually simpple is nice.. so keep on the good work~

Now, second question from:-
Eyqin...

  1. If someone insults you, what are you doing?
    -it will be either one of my side.. first is, i will give them my comeback with my beautiful sarcasm, like always.. hehe ^_^ second would be, i just keep quiet and smile. Pahala free, sapa takmau... muahahahaha..
  2. What kind of people do you like ?
    -no fxcking fake people please. (pfft! obviously)
    -the one i can be myself when i'm around them. :)
  3. do you judge a person just from external ?
    -first impression? yes. When i get to know them, nope. External will rot, internal will last.
  4. What is your greatest strength or weakness ?
    -my smile is my greatest smile (i guess -_-') weakness? EGO! SELFISH~ hahahaha.
  5. If you could be any age for a month , what age would that be ?
    -10? or 11 something.. haha.. i wanna live my childhood back! T^T
  6. What strange thing have you eaten ?
    -can't remember, or maybe i don't wanna remember it! hahaha
  7. Do you have anyone you to go for some advice ?
    -kinda.. My father.. (of course i go to him sometimes) and maybe my bestie! (NHA)
  8. How would your friends describe you?
    -different (for now laa.. since things change :( )
  9. If you are in a bad mood, do you prefer to be left alone or have someone to cheer you up ?
    - A.L.O.N.E
  10. What is the craziest thing you’ve ever done and would you do it again?
    -riding coaster (i guess) haha...
  11. Do you believe in second chances?
    -always and forever. Everyone deserve it.
ok!!! done guys.. DONE 22 questions.. hahahaha.. so.. untuk 11 soalan aku tu.. haha.. baru nk fikir.. but i guess this should do it.. hehe..
Goodluck answering to it! let me know if the people i tag are done with my question..

  1. what will you do when you're down or sad?
  2. would you do what everyone told you to do or would you follow your heart?
  3. where would you have been imagine yourself in 10 years?
  4. what would you want to do in the future?
  5. if you can escape just for one day, where would you go, and who would you be?
  6. if you can exchange yourself into someone else, who would you be and why?
  7. explain yourself in 3 words.
  8. list 5 things you hated the most.
  9. your ideal type of guys/girls
  10. the fashion style you like now and why?
  11. one thing you always wanted to do in life
http://budakpeliksstory.blogspot.my/
http://gadisdemure.blogspot.my/
http://rainbowneon.blogspot.my/
https://nurulrasya.com/
http://sarahsaadun.blogspot.my/
http://hoodini29.blogspot.my/
http://nfarahinz.blogspot.my/
http://miss-azwarsyuhada.blogspot.my/
http://shafyqahazahar.blogspot.my/
http://anggunsiselekeh.blogspot.my/

So! that is my question.. i hope this 11 people can answer it sincerely.. haha.. so ini ja dulu.. see you on the next entry..




Broken.
Tuesday, 2 May 2017 | 20:43 | 0 comments

Assalammualaikum & hi again peps!

Harini aku update lagi blog usang yang tiada cerita menarik untuk dikongsikan selain sesi luahan perasaan aku lagi. 

At last! about 1 month and a half to go before this all end. Tinggal lagi sebulan lebih something laa sebelum aku habis study dan tunggu untuk konvo bulan 11 ni. Rasa nak habis tu semakin membuak-buak sebab duduk sini pun, bukannya happy sangat. Entah la kenapa dengan hati ni.. walaupun dikelilingi orang, tapi tetap sunyi. Rasa macam tidak diingini kadang-kadang tu. 

Hurmm, kadang tu perasaan kita ni bukannya betul sangat. Tapi entah laa.. mungkin sebab banyak masalah. Haih, dah la gaduh dengan bestie pulak... hahaha.. (i guess we were in a fight now.. ) 
FYI, i'm really sorry to my bestie (Miss NHA) for those stupid fights we are having now or in the future. Such a childish we are, mostly I am, to be honest. Maybe because we were too busy handling our own problems until its involving our friendship that we built for the last 8 years. Sorry for jeopardizing it. Sorry for all the mistakes that i've made in the past that might annoyed and hurt you. Pejam celik, pejam celik dah 8 tahun beb! Later, let's celebrate our 8th friendship! 

Aku tau, that you ( miss NHA) are having you hard times in college. Hope for the best of you in the future. Sorry bebankan hang weyh. Aku ni dah la beban. Bebai pulak tu. Hahaha, such a sucker for a friend.

Do you guys know, sometime to aku rasa kalau boleh, biarlah kewujudan aku dihapuskan.. hehehe, well.. i guess that my existence isn't important, so why live? hahahahaha.. just how deeply i wish that would come true sometime. Lately, aku suka dengar lagu My Heart I Surrender by I Prevail. Sedikit sebanyak, aku rasa tenanglah sikit bila dengar lagu tu. Kalau tengok liriknya memanglah untuk lovers. Tapi untuk lirik tu deep sebenarnya. Bukan untuk lovers jaa.

Susah laa bila membesar ni. Walaupun ianya satu proses tumbesaran, tapi itu tak bermakna aku kena sukakan proses ni. Each time, my feelings are hurt. Growing up isn't fun guys! it hurts! it's truly hurt. Sebab tu aku suka tido. Tidur yang abadi macam sleeping beauty pun best... Hahahahaha..



But when you wake up.........

Reality hurts. 

People hurts.

People are rarely surprising. Always disappointing.

Feelings broken.

Btw, does any of you tahu cara-cara nak gembirakan hati? Haha, you know. To be happy. When will my happily ever after ending will come?




Newer Post
Older Post